Пиърсинг на пъпа и бременност

Всяка кожа е различна и реагира по различен начин на промените, които настъпват по време на бременността.

При някои жени независимо от редовните и навременни грижи кожата остава „белязана“ от бременностите чрез стрии, докато при други няма и следа от атрофичните кожни белези, които се получават при прекомерното изпъване на средният слой на кожата.

Същото важи и за пиърсинга – не всяка бременна жена може да запази своите бижута.

Pregnant woman with a piercing in her belly button

Поставянето на нов пиърсинг по време на бременност, особено на тези три места, е крайно непрепоръчително. Но какво да правите, ако вече имате пиърсинг и не сте имали никакви скорошни проблеми с бижутата си?

В този случай субективното ви усещане е водещо при решението дали да запазите пиърсинга или да го отстраните /временно или за постоянно/ на по-ранен или по-късен етап от бременността. Няма медицински показания, които налагат да го направите, освен ако не е на пъпа, а ще раждате чрез секцио.

В началото на бременността пиърсингът няма да ти пречи, но с нарастване на коремчето (към 5-ти, 6-ти месец) самата ти може би няма да се чувстваш комфортно. Ето защо умни хора са измислили и обеци за пъп за бременни! Те са по-дълги ,  от пластичен материал (P.T.F.E.) или силикон.

А и много красиви…..

                          

 

 

Наложително е махането на украшението в случаите, когато дупчицата на пиърсинга образува гной, мястото сълзи, получава се възпаление. Ако махнеш обецата от пъпа по време на бременността, след това няма проблем да бъде отново сложена.

<<<Обеци за бременни може да закупиш от тук >>>

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *