Материалите в колекции бижута DARKMOON

При колекциите бижута DARKMOON залагаме предимно на медицинската стомана, като за характеристики й писахме по-рано.

Освен стоманата в проба 316L , при нас ще намерите бижута в съчетание и с други висококачествени материали.

Tungsten

Чуплив и труден за обработка в сурово състояние, ако е чист обаче може да се реже с диамантен трион. Чистата форма се използва в електрическите инсталации. Това е и металът – първенец сред останалите по точка на топене (3 422 градуса) и най-висока издръжливост на огън. След смесването на малки количесва tungsten  със стомана се увеличава твърдостта. Тънгстън бижутата имат изключително дълъг живот и висока издръжливост, както и уникален цвят. Притежават свойството да се запазват полирани по-дълго от всеки друг метал.

Титан (titanium) 

Титанът е изключително здрава и все пак лека метална субстанция, използвана в различните сфери като медицината, космонавтиката, строителството и бужутерията. Титанът може безопасно да се използва за първоначален бодипиърсинг. Главните характеристики:

 • не предизвиква алергични реакции;
 • не освобождава никел в тялото;
 • лекота;
 • може да се подлага на анодиращи процеси, в резултат на което придобива различни цветове без употреба на токсични мастила  или бои;
 • има изключителнахимическа стабилност;
 • повърхността е супер гладка.

Cristallized – с елементи на Swarovski

Разнообразни форми, размери и цветове – ние гарантираме за автентичността на кристалите, използвани на направата на бижутата.

Диаманти

Висока твърдост, устойчиви на корозия, не се разтварят в киселини и основи и практически не се износват. Диамантите има няколко уникални качества, ненадминати в природата от нито един друг минерал. Диамантът е най-твърдото естествено природно вещество, най-добрият проводник на топлината, има най-високата точка на топене и най-голям показател на пречупване на светлината от всички минерали.

Сякаш има какво друго да се каже, освен че е символ на радост, уникалност и лукс. В колекциите ни бижута има комбинации от 1 до 3 диаманта в размери – вариации от 0,05 до 0,03 карата.

Оникс

Добавяме и полу-скъпоценният камък оникс към разнообразието от комбинации с бижута от стомана, които предлагаме. Образуван е от кварц, към основните му характеристика са твърдостта и устойчивостта на киселини. Подходящ за изработка на бижута и използван още от древните гърци, ромляни и египтяни при направата на красиви уникати и декорации. Ониксът се намира в природата в почти всички цветове и шарки, като най-често изполвани са белия и черен  камък.

Лава камъни

Към бижутата с камъни добавяме и мъниста, произведени от скала, която се е формирала след изстиването на изригнала вулканична магма.Вулканичният камък (лава) предава своята природна енергия, чрез която се превъзмогва умората и стреса и релаксира нервната система.

Polysafe

Полисейф е търговското наименование на DARKMOON за групата от пластични материали, които са безопасни за пиърсинг на тялото, оцветени в разнообразни тонове.

PTFE – Polytetrafluoroethylene

UV – Polymethylmathacrylate

PET – Polyethylene

Главните характеристики:

 • отлична био съвместимост, т.е няма негативни реакции на имунната система;
 • изключителна мекота;
 • висока гъвкавост;
 • здравина, дължаща се на високата плътност на материалите.

 

One thought on “Материалите в колекции бижута DARKMOON

 1. Pingback: Бижута от стомана – основни характеристики | Darkmoon Blog

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *