Кажи ми на кой пръст носиш пръстена си

Слагате пръстена на ръката си… замисляли ли сте защо точно на него. Случайно, поверие, традиция…

Годежният пръстен в България се носи на дясната ръка, на безименния пръст. Тази традиция с годежа се появява още в Древен Египет – вярвали, че от безименния пръст на лявата ръка започва вената на любовта, която съответно „отива” направо в сърцето.

Освен годежният пръстен, сватбената халка също по традиция се поставя на безименния пръст.

rss844_14kgold_crystal__77348

Ето какви са вярванията и за другите пръсти и символика, поради която хората носят пръстен на точно това оредено място.

Ако носите пръстен на палеца – това говори за вас, че искате, обичате държите хората около вас да знаят, че сте различни – без значение в какъв аспект – мислене, обличане, любов.

rss877_gold__38936

На показалеца пръстен носят по-властните хора, много амбициозни, с ясни и конкретни цели, които постигат каквото са намислили винаги и на всяка цена. На този пръст най-добре би стоял пръстен с овална форма.

rss878_steel__69703

Пръстенът на средния пръст е знак за гордост и за много успехи в професионален и материален план.

Емоции предвещават носенето на пръстен на безименния пръст. Означава връзка със сърцето, тъй като той е свързан с артерия, която отива до сърцето. Той е свързан с нашите чувства на обич и любов. Също така е показател за нашата креативност и артистичност. Носенето на пръстен на този пръст върху лявата ръка, показва годеж и обещание за вечна вярност на този, който го е подарил. Ако пръстенът е закупен от този, който го носи, това показва, че човека обича себе си и се цени, както и че вярва в таланта си.

Пръстен на кутрето е знак за доверие в бизнеса и личните взаимоотношения.  Този пръст е противоположен на пръста на независимостта, той се свързва с нашето отношение към другите, интимността и материалния свят.

rss875_steel__78056

И все пак това са поверия, но загледахте ли се на кой пръст е пръстена ви 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *